Acupunctuurpraktijk San-Chi Akersloot - Sandra Eriks-Mynett

Menstruatieklachten

Tijdens de menstruatie hebben veel vrouwen klachten, die ze als normaal beschouwen. “Dat hebben mijn moeder en mijn zus ook”, hoor ik vaak in de praktijk.

Maar heftige buik- en/of rugpijn, hoofdpijn of migraine, heftige menstruatie met veel bloedverlies en/of stolsels, een korte of juist lange cyclus, Pre Menstrueel Syndroom (PMS) en emotionele problemen, behoren niet tot de gewone, lichte ongemakken.
Het is ook niet goed als je zo’n last van de menstruatie hebt, dat je een of meerdere dagen van school of werk moet verzuimen.

Gelukkig zijn deze klachten met Acupunctuur, eventueel gecombineerd met Chinese kruiden, goed te behandelen.

Intake

Tijdens het eerste consult vindt een intake gesprek plaats en dan vraag ik je “het hemd van het lijf”. Dit doe ik om een zo duidelijk mogelijk beeld van de klachten te krijgen en een juiste diagnose te kunnen stellen.

Ook de familiaire anamnese (voorgeschiedenis) is van groot belang.

De behandeling

Menstruatieklachten worden vaak veroorzaakt door stagnatie, ontstaan door Koude of Hitte. Maar ook een Volte of Leegte, Vocht en Slijm zorgen voor de nodige klachten. Door vóór, tijdens en ook na de menstruatieperiode te behandelen (afhankelijk van de klacht), wordt de menstruatiecyclus weer gereguleerd en komen lichaam en geest weer in balans.

Blijf niet met klachten doorlopen, maar maak een afspraak.

Bel me op 06-17378556 of stuur een mailtje naar info@san-chi.nl

Samen kunnen we bekijken wat ik voor je zou kunnen betekenen.