Acupunctuurpraktijk San-Chi Akersloot - Sandra Eriks-Mynett

Hoofdpijn en migraine

Hoofdpijn is een veel voorkomende klacht. Iedereen heeft wel eens hoofdpijn, maar wie vaak hoofdpijn of migraine heeft, weet dat deze pijn een enorme invloed op het dagelijks functioneren kan hebben. Soms zijn de klachten zo heftig, dat mensen thuis blijven van het werk of school en één of meer dagen in bed doorbrengen. Gelukkig kunnen hoofdpijn en migraine met acupunctuur en ondersteund door Reiki, heel goed worden behandeld.

Verschillende soorten hoofdpijn

De oorzaken van hoofdpijn zijn zeer verschillend. Stress, spanning in de nek en schouders door overbelasting of een verkeerde houding, zijn veel voorkomende oorzaken. Ook een hormonale disbalans (zoals menstruatie- en overgangsklachten) of een ongeval, kan de oorzaak zijn van hoofdpijn, evenals een allergie voor bepaalde stoffen.

De ene hoofdpijn uit zich dan ook anders dan de andere. Soms wordt je wakker met hoofdpijn en trekt het in de loop van de dag weg, maar het kan ook zomaar heel snel opkomen en lang aanhouden. Hoofdpijn kan voelbaar zijn boven of achter de ogen, in het achterhoofd, of aan één kant van het hoofd. Of het zit overal en weet je eigenlijk niet goed aan te geven waar het zit of verspringt het van de ene plaats naar de andere.  

Je kan het gevoel hebben dat je hoofd uit elkaar barst, een knallende hoofdpijn, of juist dat het voelt alsof er een zware helm op je hoofd drukt.

Informatie tijdens het intake gesprek

Om een goede diagnose te kunnen stellen is het belangrijk dat ik zoveel mogelijk informatie krijg. Al lijkt de informatie soms totaal niet relevant, toch kan dit van grote betekenis zijn. Omdat acupunctuur, als onderdeel van de Chinese Geneeskunde, de mens als geheel ziet, kunnen klachten in een heel ander deel van het lichaam de oorzaak zijn van de hoofdpijnklachten.

Tijdens het intake gesprek besteed ik dan ook veel aandacht aan de voorgeschiedenis, de anamnese.

Het is belangrijk te weten hoe lang en hoe vaak er hoofdpijnklachten zijn, of het in de familie voorkomt en of eventueel de huisarts of specialist is geconsulteerd.

Aan de hand van die gegevens wordt dan een behandelplan opgesteld.

Als je, na het lezen van deze informatie, denkt dat ik je kan helpen of je hebt nog vragen, bel me dan op 06-17378556 of stuur een e-mailtje.